Overdragelse/Utleie

RUTINER

VED OVERDRAGELSE

INNLEDNING

Ved overdragelse er det viktig at de nye beboerne får all nødvendig informasjon.

Dette for å bli kjent med boligsameiet Falkum Atrium, og for å kunne medvirke til å opprettholde trivsel og miljø i sameiet.

For at dette skal fungere mest mulig optimalt, er det nødvendig med rutiner som må følges når nye mennesker skal flytte inn i en leilighet.

RUTINE

  1. Seksjonseier er ansvarlig for melding til forretningsfører og styret ved styrets formann.
  2. Minst 14 dagers varsel før innflytting.
  3. Ved overdragelse kan meldingen gå via megler.
  4. Meldingen skal inneholde opplysning om leietakers navn, alder. tidligere adresse, antall husstandsmedlemmer og om leietaker har husdyr.
  5. Styrets formann informerer styremedlemmene om dette.
  6. Sammen avgjør styret om det er behov for ytterligere informasjon eller møte med personen(e) meldingen omfatter.
  7. Styret utpeker et styremedlem, som sammen med ordensmann for gjeldende bygg, følger opp den videre saksgangen.
  8. Ordensmann undersøker om seksjonseier har gjeldende, komplett og oppdatert informasjonsmappe tilgjengelig.
  9. Ordensmann oppdaterer mappen hvis den ikke er i orden
  10. Ordensmann ber seksjonseier om å framlegge informasjonsmappen for den nye beboeren.
  11. Ved overdragelse overleveres ny seksjonseier følgende kopier for utfylling, signering og retur til styrets formann:
  • Vedtekter for Boligsameiet Falkum Atrium
  • Kvittering for nøkler i nøkkelsystemet

BEHANDLINGSREGLER

VED UTLEIE

Ved erverv av leilighet skal ny seksjonseier samtidig med melding om ervervet gi skriftlig erklæring om at han godtar de nedenstående regler for behandling av utleie av leiligheten.

UTLEIE

Før avtale om utleie inngås skal seksjonseier gi melding til sameiet ved styreleder om opplysninger om leietakers navn, alder, tidligere adresse, antall husstandsmedlemmer og om leietaker har husdyr. Når seksjonseiereier er en juridisk person skal denne utpeke en kontaktperson sameiet kan sende meldinger til. Seksjonseier skal ellers gi de opplysninger som kan ha betydning for utleieforholdet når dette kan meddeles uten hinder av taushetsplikt.

Styret kan kreve avholdt et møte med personen(e) meldingen omfatter. Møtet avholdes med et eller flere styremedlemmer eller den eller de personer styret har bemyndiget til å opptre på vegne av sameiet.

Når sameiet ønsker avholdt møte med personen(e) skal det gis varsel om dette til seksjonseier minst en uke før møtet ønskes avholdt. Seksjonseier kan delta på møtet og det kan utarbeides omforent referat fra møtet. For å utgjøre omforent referat skal referat være underskrevet av både sameiet og seksjonseier.

I den utstrekning det er nødvendig er seksjonseier ansvarlig for at det er tolk til stede. Seksjonseier bærer kostnadene forbundet med tolketjeneste.

Sameiet kan kreve at møtet skal avholdes i sameiets lokaler eller hos forretningsfører og innenfor perioden mandag til fredag mellom kl. 09.00 og 17.00.

Det utarbeides ingen skriftlig agenda før det enkelte møte. På møtet gjennomgås det sentrale innholdet i skrevne og uskrevne regler for adferd som gjelder for beboere i sameiet. Sameiet ønsker å forsikre seg om at reglene er kjent.

Leiekontrakten seksjonseier benytter skal ha bestemmelse om at leietakeren har gjennomgått og godtatt som bindende for seg bestemmelsene i sameiets vedtekter, husordensregler og reglene om erverv, utleie og fremleie av leilighet og om behandlingsregler ved klage over leietaker og fremleietaker.

SKADER VED

UTFLYTTING OG INNFLYTTING

INNLEDNING

Etter mange års drift av Sameiet har vi registrert at slitasjen i trappehusene er betydelig. De største skadene er registrert etter ut/innflyttinger, ofte da hvor flyttingen er utført av personell fra innleiet flyttebyrå.

For å sikre at inngangspartiene til enhver tid ser innbydende ut, har styret besluttet å innføre følgende retningslinjer:

RETNINGSLINJER

  • Sameier som flytter skal opplyse Ordensmann eller styrets formann om at flytting skal finne sted/har funnet sted.
  • Sameiets ordens- og tillitspersoner gis myndighet til å opplyse om / kreve nødvendig oppussing erstattet av ut-/innflyttende sameier.
  • Sameier skal foreslå dato/tidspunkt for befaring av fraflyttede fellesareal / inngangspartier.
  • Resultatet av befaringen skal resultere i enighet om hva som må repareres.
  • Hvis enighet ikke foreligger, vil Sameiet foreta reparasjoner / oppussing på fraflytters regning.